Renovering investering

Höj värdet på bostaden med renovering

Att anlita ett byggföretag för att renovera, reparera och underhålla sin bostad, är en investering för att värdet ska bibehållas, eller till och med öka. Det finns flera åtgärder du kan göra för att öka värdet på huset, lägenheten eller sommarstugan. Vissa permanenta åtgärder gör att huset blir mer värt ändra.

Värdehöjande åtgärder

  • Renovera badrum och kök
  • Bygga balkong
  • Nya fönster
  • Kamin
  • Nya golv
  • Trädgård

Renovera köket och höj värdet på huset

Att sätta in nytt kök, eller renovera upp det gamla köket, är en investering som inte bara ger ett mysigare hem, utan även höjer värdet på huset. Det betyder inte att du behöver sätta in ett dyrt märkeskök för att huset ska bli mer värt. De renoveringar du gör hemma, tillsammans med värdefaktorer på bostadsmarknaden där du bor, styr husets värdeökning.

Fönsterbyte kan spara pengar

Byta fönster en investering
Byta fönster en investering

Gamla fönster kan vara en värmetjuv och att byta fönster ger fastigheten ett nytt fräscht utseende och gör att du kommer att sänka dina uppvärmningskostnader. Oavsett om du väljer aluminiumfönster eller träfönster så är nya fönster en bra investering där det kan lösa sig att ta ett renoveringslån för att sätta in fönstren.

Anlita hantverkare och utnyttja ROT-avdraget

Anlitar du en hantverkare att utföra tjänster i bostaden, så kan du få skattereduktion, genom att göra ROT-avdrag på arbetskostnaden. Företaget du anlitar får dra av högst 30 procent av arbetskostnaden på fakturan. Det material och de resekostnader som tillkommer i samband med arbetet ger dock inte rätt till avdrag. Snickaren ansöker rotavdraget åt dig, så du behöver inte göra det själv, utan du ser det som en ”rabatt” på fakturan.

Categories:

Comments are closed