Vi kan 
köksrenovering
och hjälper dig byta kök  

Köksrenovering är en åtgärd som förhöjer bostadens standard och en investering då det höjer villans värde. 

För att renovera köket krävs planering innan du kan beställa ditt kök och montera det på plats. Många gånger krävs ny eldragning, och omplacering av rördragning för att det ska passa den nya planlösningen.

AM Bygg´s hantverkare har lång erfarenhet av köksrenovering och kan hjälpa dig med att få det det nya köket på plats. 

Kontakta våra snickare för att diskutera ditt köksbyte och begära offert.

Vanliga frågor om köksrenovering

Hur lång tid tar det att byta kök?

Det tar ca 6-8 veckor att få ett nytt normalstort kök på plats, inräknat leveranstider och installation. Rivning av gammal kök och montering det nya köket tar ungefär en vecka och där tillkommer elektriker och rörteknikers installationstider. Räkna med att köksleverantörerna vanligen har en leveranstid om 4-6 veckor.

Vad kostar det att byta kök?

Det är svårt att sätta ett exakt belopp på vad en köksrenovering kommer att kosta, innan vi har tagit del av planeringen. Många faktorer spelar in, såsom storleken på köket, vilken köksleverantör, bänkskiva och vitvaror du väljer, ifall stommarna levereras monterade eller omonterade, ifall planlösningar och rördragning ska ändras, etc. Kontakta oss för att begära en offert och diskutera tidsåtgången för att byta ditt kök.

Kan man dra om elen själv då man byter kök?

Om du har tillräckliga kunskaper är det tillåtet att göra enklare elarbeten, som att t.ex byta trasig proppsäkring, lamphållare, montera skarvsladdar, byta befintlig strömbrytare för högst 16 A som är placerad i en egen kapsling eller dosa och byta befintligt vägguttag för högst 16 A som är placerat i en egen kapsling eller dosa. 
Hos  Elsäkerhetsverket hittar du information om vad du får och inte får göra själv med elen.