Är det dags att renovera badrummet? 

Att ha ett badrum med tätskikt är ett måste för att undvika fuktskador i bostaden. Om det befintliga badrummet är mer än 20 år gammalt så är det dags att se över en badrumsrenovering. 

När man renoverar badrummet är det viktigt att rummet håller tätt och inte släpper ut vatten och fukt. Gamla fastigheter har ofta bristfälliga eller inga tätskikt och riskerar att förstöra fastigheten.

Oavsett om du planerar byta badrum eller renovera badrummet för säkerhetens eller designens skull, så räknas renoveringen som en värdehöjande åtgärd. 

Snickarna på AM Bygg har en bred erfarenhet av badrumsrenovering och koll på gällande regelverk. Vi hjälper er att planera och renovera badrummet.

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Får man renovera badrummet själv?

Ja, men när man renoverar badrummet är det viktigt att man inte skadar tätskiktet. Detta kan leda till allvarliga vattenskador i bostaden. För att vara säker på att få ett badrum med hållbart resultat bör du anlita en kunnig hantverkare med kompetens och branschkunskap. Om du renoverar själv så ska du vara med att noga dokumentera och gärna fotografera steg för steg så att det i efterhand går att bevisa att badrummet uppfyller kraven gentemot försäkringsbolaget, ifall en skada skulle ske.

Är det bättre med kakel eller våtrumsmatta i badrummet?

Även om kakel är tåligt kan det gå sönder om man tappar någonting hårt på det. För Dessutom släpper karamikplattor igenom fukt. Väljer du att lägga in våtrumsmatta i badrummet har du ett fullgott våtrumsskydd och kan om du vill lägga kakel ovanpå mattan senare.  

Hur länge håller en badrumsmatta i våtutrymmet?

Du bör räkna med att behöva byta ut badrumsmattan efter ca 15-20 år.